Slaná roláda ideální pro pohoštění
-
Příprava8 min.
-
Vaření19 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 456
Hledáte inspiraci, co připravit na večeři, nebo jako zajímavé pohoštění pro návštěvu?
Můžete překvapit vynikající zeleninovou roládu s vejcem.
Zelenina je skvělá, zdravá a jistě potěší všechny strávníky.
Tato roláda je tedy nejen zdravá, ale také úžasně jemná a chutě k sobě dokonale ladí.
Jedná se o nízkokalorický pokrm, takže si pochutnají i ti, kteří si hlídají váhu.
Tento recept je jednoduše úžasně všestranný.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 3 vejce
- 2 mrkve
- 3 brambory (střední velikosti)
- 1 svazek kopru
- 200 g konzervovaného hrachu
- 20 g želatiny
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 3-4 polévkové lžíce tučné zakysané smetany
- 6-7 polévkových lžic. majonézy
- 1 polévková lžíce. hořčice
- 1 sklenice zeleninového vývaru
- trochu černého mletého pepře
- sůl
Takto budeme v receptu postupovat:
- Umyjte zeleninu a oloupejte ji. Vařte brambory a mrkev ve slané vodě. Potom nakrájejte na malé kostičky a vložte do 1 šálku teplého vývaru. Jemně nakrájejte kopr a smíchejte jej s citrónovou šťávou, přidejte k zelenině. Želatinu smíchejte s majonézou, zakysanou smetanou, hořčicí, pepřem a solí. Všechny složky důkladně promíchejte dohromady, dokud nejsou spojeny.
- Vejce uvařte natvrdo.
- Natáhněte potravinovou fólii a na ni navrstvíme polovinu celé směsi. Do středu položte uvařená vejce a přidejte zbylou směs zeleniny a majonézy. Nakonec zabalte roládu a nechte ji v chladničce ztuhnout 2-3 hodiny.
Máme hotovo!
Mňam!
Před podáváním nakrájejte.
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: coolinarka.com
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Nepřekonatelné PALACINKY: Podle tohoto skvělého receptu se vždy vydaří a chutnají na jedničku!
Toto je mých 14 oblíbených, tradičních, babiččiných receptů na přísady do polévky